Sparen

De meeste Nederlanders zijn niet zo bezig met hun financiŽle toekomst. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak pas op latere leeftijd financiŽle planning serieus nemen. Dat is eigenlijk jammer, want op jongere leeftijd kunt u veel meer zaken tegen lagere kosten goed regelen.

Met een goed financieel plan brengt u uw financiŽle mogelijkheden op korte maar vooral op lange termijn in kaart.

U kunt toewerken naar een bepaald doel dat u zich stelt en kunt voorzieningen treffen voor als er onverwacht en onverhoopt zaken niet zo gaan als u zich voorstelt. U stemt uw uitgaven en inkomsten op elkaar af en weet exact in hoeverre u aan vermogensopbouw kunt doen.

Als financieel specialist zijn wij uw aangewezen gesprekspartner als het gaat om uw financiŽle toekomst. En hoe eerder u start met een financieel plan, des te meer kunt u voor uzelf betekenen. U hoeft dan minder opzij te zetten om toch een aantrekkelijk kapitaal op te bouwen of te zorgen voor financiŽle opvang. Wij geven u graag een goed beeld van uw financiŽle positie nu en later en adviseren u over verstandige keuzes. En we stellen het plan periodiek bij, afhankelijk van uw persoonlijke ontwikkeling. Een financieel solide toekomst begint vandaag. Neem daarvoor contact met ons op.

Tips

Maak een financieel plan
Het in kaart brengen van uw totale financiŽle huishouding levert u overzicht, rust en veel zekerheid op. Met een goed financieel plan gaat u met vertrouwen de toekomst tegemoet. Wij vertellen u graag meer over de vele voordelen van financial planning.

Begin tijdig met schenken
Kapitaal opbouwen door sparen of beleggen; u doet het voor uzelf of (ook) voor uw kinderen. In ieder geval niet voor de Belastingdienst. Het kan dan ook verstandig zijn om tijdig te beginnen met schenken aan uw kinderen. U kunt jaarlijks belastingvrij aan uw kinderen schenken. Is uw kind tussen 18 en 35 jaar dan kunt u eenmalig een groter bedrag belastingvrij schenken. Op www.belastingdienst.nl treft u alle informatie aan over schenken en de belastingvrije bedragen.

Lenen

Bij lenen is het belangrijk dat u zakelijk naar het aanbod kijkt. Lenen kost namelijk altijd geld. U moet het geleende terugbetalen, de rente daarop en soms ook nog een premie voor een gekoppelde verzekering. Laat u niet verleiden door de snelheid of het gemak waarmee u de lening kunt afsluiten. Bereken altijd wat het u op korte en lange termijn kost, hou rekening met de voorwaarden en vergelijk het met andere leenmogelijkheden.

Uiteraard kunnen wij u daarbij ondersteunen. Wij zetten graag de mogelijkheden, voorwaarden en voordelen van de verschillende leenvormen voor u op een rij. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie en zijn we volstrekt onafhankelijk in ons advies. Uw financiŽle belangen staan altijd centraal.

 
© 2012 - Wiessenberg Assurantiën | Disclaimer
Webdesign: JP-ID